| Величко Сергій Миколайович Удосконалення технології виробництва перги: автореф. дис. ... к. с.-г. н. : 06.02.04 - Технологія виробництва продуктів тваринництва / С. М. Величко ; Національний університет біоресурсів і природокористування України. — 2019 — укp.У дисертації викладено теоретичний та експериментальний матеріал із поведінки бджіл у процесі закладання гранул перги, динаміки накопичення та використання бджолиними сім'ями запасів білкового корму, розроблено технічні засоби та запропоновано спосіб промислового отримання перги, розширено знання про її морфологічні ознаки та біохімічний склад. Розроблено промислову технологію виробництва перги, яку реалізують шляхом заповнення та ущільнення комірок штучного стільника свіжовідібраним обніжжям, обробкою поверхні корму медом, розміщенням і двотижневим витримуванням стільника у бджолиній сім'ї між кормовою та розплідною зоною гнізда, видаленням гранул із комірок. Доповнено знання щодо динаміки формування запасів білкового корму та його споживання, уточнено зони зосередження перги у гніздах сімей, визначено вплив різних факторів на ефективність формування її запасів та використання бджолами. Досліджено ефективність виробництва перги за різних способів, проведено біохімічну та морфологічну оцінку її якості. Постачальник даних: УкрІНТЕІ (Український Інститут науково-технічної експертизи та Інформації)
Завантажити автореферат
З матеріалами дисертації можна ознайомитись в НРАТ (Національний репозитарій академічних текстів)
|