| Дудка Світлана-Роксолана Олександрівна Ергодизайнерські принципи організації інтер'єрних просторів ресторанних закладів: автореф. дис. ... к. мист. : 17.00.07 - Дизайн / С. О. Дудка ; Національний університет "Львівська політехніка". — 2019 — укp.Об'єктом дослідження є дизайн інтер'єрних просторів ресторанних закладів. Предметом дослідження є ергодизайнерські принципи організації інтер'єрних просторів ресторанних закладів. Метою дослідження є визначення ергодизайнерських принципів організації інтер'єрних просторів ресторанних закладів. В роботі виявлено ергодизайнерські принципи організації інтер'єрних просторів ресторанних закладів; узагальнено основні концептуальні уявлення про інтер'єрний простір сучасного ресторанного закладу у вигляді художніх концепцій; виявлено принципи композиційної організації та оптимізації внутрішнього простору ресторанів; системно досліджено питання доступності ресторанів, на основі якого розроблено ряд принципів та рекомендацій щодо включення інклюзивності в дизайн сучасних ресторанних закладів; визначено та структуровано фактори, що визначають критерії якості та комфортності в дизайні ресторанних просторів; удосконалено методологічний апарат дослідження. На базі існуючих методів запропоновано нову методику оцінки якості та комфортності внутрішнього дизайну ресторанних закладів, а саме використання методу «експертної оцінки». Методика дослідження представлена науковими підходами, принципами, загальнонауковими і спеціальними методами дослідження. Емпіричною базою для проведення наукової роботи став натурний (фотофіксація, обміри, опис, спостереження) та дистанційний аналіз об'єктів (аналіз наукових публікацій). У роботі продемонстровано ефективність запропонованих рекомендацій в умовах реального проектування. Теоретичні висновки дослідження можуть бути використані у навчальному процесі, а саме у лекційних курсах для напрямів «Дизайн», «Архітектура та містобудування», у розробці навчально-методичної літератури, у курсовому та дипломному проектуванні. Постачальник даних: УкрІНТЕІ (Український Інститут науково-технічної експертизи та Інформації) Завантажити автореферат З матеріалами дисертації можна ознайомитись в НРАТ (Національний репозитарій академічних текстів)
|