Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=0421U102903<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Шеремета Роман Богданович 
Обґрунтування параметрів та режимів роботи малогабаритної зернової дробарки: автореф. дис. ... к. т. н. : 05.05.11 - Машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва / Р. Б. Шеремета ; Львівський національний аграрний університет. — 2021 — укp.

Обґрунтування параметрів та режимів роботи малогабаритної зернової дробарки. – Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.05.11 – машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва. – Львівський національний аграрний університет Міністерства освіти і науки України, Львів, 2021. Дисертацію присвячено теоретичному й експериментальному дослідженні процесу подрібнення зернового матеріалу в малогабаритній молотковій дробарці комбінованої дії, в якій удосконалено робочі органи для зниження питомої енергоємності шляхом інтенсифікації процесу подрібнення зернового матеріалу. У роботі малогабаритна молоткова дробарка оснащена молотками зі змінною шириною робочої зони і додатковими робочими органами у вигляді пластин у формі сектора кільця для введення додаткового способу подрібнення перетиранням в зоні заклинювання між боковою поверхнею молотка і пластиною. Розроблено математичну модель процесу руйнування зерна з врахуванням фізико-механічних властивостей і геометричних характеристик контактуючих тіл. Експериментально досліджено фізико-механічні властивості зерна пшениці, зокрема їх геометричні розміри, коефіцієнт тертя ковзання, силу деформацію і роботу руйнування, і вплив на них відносної вологості. Обґрунтовано оптимальні параметри і режими роботи малогабаритної молоткової дробарки для подрібнення зернового матеріалу, що дозволили задовольнити вимоги стандартів і зоотехнічні вимоги, щодо якості подрібненого продукту й знизити питому енергоємність процесу подрібнення. Розрахунковий економічний ефект при цьому становить 26,51 грн/т. Ключові слова: зерно пшениці, фізико-механічні властивості, молоткова дробарка, молоток, подрібнення, питома енергоємність.

Постачальник даних: УкрІНТЕІ (Український Інститут науково-технічної експертизи та Інформації)

  Завантажити автореферат

З матеріалами дисертації можна ознайомитись в НРАТ (Національний репозитарій академічних текстів)
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського