Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=0821U101079<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Соколова Валерія Ігорівна 
Удосконалення технології компостування харчових відходів ресторанного господарства: автореф. дис. ... д.філософ : 183 - Технології захисту навколишнього середовища / В. І. Соколова ; Одеська національна академія харчових технологій. — 2021 — укp.

Дисертаційна робота присвячена теоретичному та експериментальному обґрунтуванню удосконалення технологій компостування харчових відходів ресторанного господарства з використанням мікробіологічних добавок - ґрунтової витяжки та препарату «Байкал ЕМ» з метою прискорення процесу компостування та отримання цінного продукту - компосту.Переробка відходів і перетворення їх в продукти, які придатні для подальшого використання, є однією з найважливіших складових технологій захисту навколишнього середовища.Процес компостування відноситься до біотехнологічних методів поводження з органічними відходами та має низку недоліків, серед яких основним є довготривалість процесу. Використання мікробіологічних добавок в складі компостних сумішей сприятиме прискоренню процесів компостування.Біотехнологічні методи поводження з харчовими відходів є продуктивними та представляють значний інтерес щодо вирішення проблеми утилізації харчових відходів рослинного походження. Ці процеси піддаються контролю та регулюванню, реалізуються у нормальних умовах, є природними і не мають побічних негативних впливів на біоту та навколишнє середовище, не вимагають значних земельних площ, не потребують застосування пестицидів, гербіцидів та інших чужорідних для навколишнього середовища агентів.

Постачальник даних: УкрІНТЕІ (Український Інститут науково-технічної експертизи та Інформації)

  Завантажити автореферат

З матеріалами дисертації можна ознайомитись в НРАТ (Національний репозитарій академічних текстів)
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського