Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=2008072800151920080728001519<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Єсьман Д.В. 
Пероксидне окиснення ліпідів та показники обміну білків і нуклеїнових кислот в яєчку перепілки залежно від періоду продуктивності та забезпечення вітаміном Е : автореф. дис... канд. с.-г. наук: 03.00.04 / Д.В. Єсьман ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2008. — 21 с. — укp.

Досліджено процес пероксидного окиснення ліпідів і білково-нуклеїнового обміну в яєчнику перепелів залежно від періоду продуктивності та забезпечення кормів раціону вітаміном Е. Встановлено, що на початку яйцекладки відбувається підвищення інтенсивності пероксидного окиснення ліпідів, зниження антиоксидантного захисту й інтенсивності білково-нуклеїнового обміну в яєчнику перепела. Виявлено, що згодовування кормів з вмістом вітаміну Е 20 мг/кг корму супроводжується підвищенням інтенсивності пероксидного окиснення ліпідів, виснаженням системи антиоксидантного захисту та зниженням білкосинтезувальних процесів. З'ясовано, що згодовування збільшеної в 10 та 20 разів дози вітаміну Е відносно контрольної групи птиці сприяє стабілізації процесів ліпопероксидації, підвищенню активності ферментів системи антиоксидантного захисту та білково-нуклеїнового обміну. Доведено, що у разі тривалого згодовування підвищених доз вітаміну Е спостерігається залежність між його вмістом у кормах, яєчнику та яйцях. Встановлено, що у разі згодовування вітаміну Е в дозі 300 мг/кг і 600 мг/кг його вміст у жовтку яєць зростає в 2,9 та 5,1 раза.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: П686.3-273.96 + П686.3-272.532 +
Шифр НБУВ: РА357672


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського