| Борисенко О.В. Удосконалення технології хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / О.В. Борисенко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 20 с. — укp.Удосконалено технологію виробництва хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами. Науково обгрунтовано доцільність використання тонкодиспергованих концентратів харчових волокон з яблук, вівса, буряку для створення функціональних хлібобулочних виробів. Доведено вищу у порівнянні з пшеничними висівками фізіологічну ефективність запропонованих нових видів сировини. Досліджено вплив концентратів харчових волокон на якість хлібобулочних виробів, вивчено перебіг біохімічних і мікробіологічних процесів у напівфабрикатах, визначено їх структурно-механічні властивості. Встановлено оптимальне дозування продуктів, запропоновано технологічні прийоми, що забезпечують найкращі показники якості хліба з концентратами харчових волокон. Розроблено нормативну документацію на нові види хлібобулочних виробів, збагачених тонкодиспергованими харчовими волокнами. Розраховано економічну ефективність впровадження нових видів продукції, доведено їх біологічну цінність. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32 + Шифр НБУВ: РА357189
Рубрики:
|