Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=2008102700159120081027001591<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Ступницька Т.М. 
Підвищення ефективності використання основного капіталу підприємств харчової промисловості : автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Т.М. Ступницька ; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. — О., 2008. — 20 с. — укp.

Розроблено теоретичні та методичні положення щодо підвищення ефективності використання основного капіталу на базі удосконалення системи управління господарською діяльністю підприємств харчової промисловості. Запропоновано новий методичний підхід щодо удосконалення системи управління господарською діяльністю підприємств харчової промисловості на базі зміни змісту функцій управління використанням основного капіталу, зокрема, аналізу, мотивації, політики управління та контролю. Запропоновано класифікацію чинників, що впливають на ефективність використання основного капіталу підприємств харчової промисловості, що дозволяє розробити 8-факторну модель розрахунку його рентабельності з метою оцінювання розміщення основного капіталу за видами діяльності підприємств харчової промисловості. Запропоновано новий показник - коефіцієнт ефективності основного капіталу. Удосконалено підходи щодо формування амортизаційної політики підприємств харчової промисловості на підставі розробленого комбінованого методу нарахування амортизації, що враховує особливості класифікаційних груп основних засобів. Запропоновано методичний підхід щодо формування інвестиційної політики підприємств харчової промисловості, розроблений з використанням принципів цілісності, послідовності, передбачливості, самофінансування, максимальної ефективності, інноваційності, стабільності. З використанням даного підходу розроблено логічну модель процесу розширеного відтворення основного капіталу підприємств харчової промисловості.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93-21 +
Шифр НБУВ: РА358743


Рубрики:

Географічні рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського