| Чудновець А.Я. Гігієнічні особливості та основні закономірності формування мікробного забруднення виробничого середовища підприємств комбікормової промисловості : Автореф. дис... канд. біол. наук: 14.02.01 / А.Я. Чудновець ; Ін-т медицини праці АМН України. — К., 2001. — 18 с. — укp.Проведено комплексні гігієнічні дослідження, спрямовані на вивчення біологічних шкідливостей у комбікормовому виробництві, а саме: контамінацію виробничого середовища, кормів та їх інгредієнтів мікроорганізмами; особливостей формування мікробного пейзажу у виробничих приміщеннях залежно від потужності підприємства, технологічного обладнання, сировинного матеріалу, пори року, а також дослідження в установленні спектра токсиноутворювальних мікроміцетів у повітрі виробничого середовища, в сировині та готовій продукції. Вивчено продукування мікотоксинів найбільш поширеними штамами грибів. Визначено роль мікроорганізмів та їх токсинів у формуванні професійних захворювань. Встановлено, що мікроорганізми, їх спори та токсини, які широко контамінують виробниче середовище комбікормових підприємств, можуть негативно впливати на здоров`я та самопочуття працівників даної галузі, а також служити ризиком у виникненні професійних захворювань робітників. Розроблено та запропоновано санітарно-гігієнічні заходи щодо зниження мікробного забруднення виробничого середовища комбікормових підприємств. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: П545.183-28 + Р11(4УКР)71 Шифр НБУВ: РА314628 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
Географічні рубрики:
|