Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124010942<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
| Варченко О.М. Економічний механізм формування і функціонування ринку цукру в Україні : Автореф. дис... д-ра екон. наук: 08.07.02 / О.М. Варченко ; НАН України. Держ. установа "Ін-т економіки та прогнозування". — К., 2005. — 39 с. — укp.Здійснено теоретико-методологічні узагальнення економічної суті й необхідності поєднання ринкового й економічного регулювання ринку аграрної продукції як умови забезпечення продовольчої безпеки країни. Обгрунтовано структуру економічного механізму регулювання ринку цукру у сучасний період. Проаналізовано тенденції розвитку світового ринку даної продукції, що їх обумовлюють, місце України на ньому, економічні передумови функціонування бурякоцукрового підкомплексу України. Висвітлено засади державного управління внутрішнім ринком цукру й узагальнено економічні відносини бурякосійних господарств з цукровими заводами. Для системи економічного механізму регулювання ринку цукру запропоновано заходи підтримки галузі, формування фінансово-кредитного механізму, цінової політики та системи страхування, напрями стимулювання інвестиційних процесів і регулювання експортно-імпортних операцій у бурякоцукровій галузі. Висвітлено методичні підходи щодо врахування якості цукрових буряків за цінами реалізації. Обгрунтовано напрямки забезпечення об'єктивності встановлення рівня якості сировини та формування оптимальної сировинної зони переробних підприємств. Розглянуто методологічні та практичні підходи до удосконалення розподілу кінцевого продукту в інтеграційних об'єднаннях галузі. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.153.251.54-17 + Шифр НБУВ: РА340054
Рубрики:
Географічні рубрики:
|
|
|