Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124011000<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Брезвін А.І. 
Економічні методи регулювання промислової переробки сільськогосподарської продукції : Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / А.І. Брезвін ; Ін-т аграр. економіки УААН. — К., 2001. — 24 с. — укp.

Досліджено економічний механізм регулювання промислової переробки сільськогосподарської продукції, визначено і обгрунтовано соціально-економічну сутність основних складових та методів економічного регулювання з розкриттям ролі держави та ринкового впливу на промислову переробку сільськогосподарської продукції. Визначено в теоретичному та прикладному плані основні форми економічних методів, в тому числі ринкових, регулювання агропромислового виробництва в цілому. Вивчено сукупність організаційних методів державного і ринкового регулювання промислової переробки сільськогосподарської продукції. Розкрито зміст формування законодавчої бази в сфері агропромислового виробництва. Розроблено пропозиції щодо вдосконалення системи управління агропромислового комплексу переважно на підставі застосування економічних важелів. Обгрунтовано основні параметри програмного забезпечення організації промислової переробки сільськогосподарської продукції. Досліджено основні складові економічного механізму регулювання даного процесу. До їх складу віднесено формування та розвиток цінової політики як головного інструменту регулювання міжгалузевих відносин. Обгрунтовано напрями удосконалення фінансово-кредитного механізму та податкової системи. Гармонізація даних провідних складових економічного механізму, за результатами дослідження, вже у 2000 р. сприяла отриманню суттєвих позитивних результатів. Вперше за останні роки агропромислове виробництво набуло рентабельності, поліпшився фінансовий стан підприємств галузі. Визначено, що серед економічних заходів перевагу слід віддати ціновому факторові. Відзначено, що питома вага вартості сировини в структурі роздрібної ціни у більшості галузей стабілізувалась на позначці 41 - 47 %. За умов такого рівня досягається баланс узгодженості інтересів між виробниками сировини, підприємствами харчової та переробної промисловості.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)320-82
Шифр НБУВ: РА314871 Пошук видання у каталогах НБУВ 


Рубрики:

Географічні рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського