Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124021234<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Процик Я.М. 
Метаболізм пропіонової і лінолевої кислот в організмі великої рогатої худоби при додаванні до раціону різних форм сечовини : Автореф. дис... канд. с.- г. наук: 03.00.04 / Я.М. Процик ; Ін-т біології тварин УААН. — Л., 2005. — 16 с. — укp.

Вивчено кількісний вміст пропіонової кислоти та різних форм (етерифікованої, неетерифікованої й аніонної), а також ізомерів (цис-, цис-, цис-, транс- і транс-, транс-) лінолевої кислоти у кормах, рідині рубця, крові, печінці та скелетних м'язах відгодівельних бугайців за умов додавання даних речовин до раціону, дефіцитного за протеїном, сечовини, метилендисечовини окремо та разом з сульфатом натрію. Установлено, що концентрація пропіонової кислоти у рідині рубця та крові бугайців вірогідно підвищується та зменшується її кількість у печінці та скелетних м'язах у разі додавання до їх раціону сечовини, метилендисечовини окремо та разом з сульфатом натрію. Виявлено, що загальна кількість лінолевої кислоти, лінолевої кислоти загальних ліпідів, етерифікованої, неетерифікованої й анонної форм лінолевої кислоти, а також ізомерний склад лінолевої кислоти у рубцевій рідині, крові, печінці та найдовшому м'язі спини відгодівельних бугайців залежить від часу після початку годівлі та форми сечовини. Відзначено, що показники середньодобового приросту живої маси тварин, до раціону яких додавали сечовину, метилендисечовину окремо та разом з сульфатом натрію, за період досліду мали значення відповідно на 10,2, 12,89 і 12,97 % більше у порівнянні з тваринами контрольної групи. Удосконалено газохроматографічні методи визначення вмісту окремих летких жирних кислот і високомолекулярних жирних кислот у біологічних об'єктах.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-44 +
Шифр НБУВ: РА340095


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського