| Кірієва Т.В. Наукові основи інтенсифікації виробництва і підвищення якості киргизьких національних борошняних виробів : Автореф. дис. д-ра... техн. наук: 05.18.16 / Т.В. Кірієва ; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. — Х., 2002. — 33 с.: рис. — укp.З метою виробництва киргизьких національних борошняних виробів з дріжджового тіста, які відрізняються прискореним процесом приготування виробів та підвищеними показниками їх якості, запропоновано додавати в тісто на стадії активації дріжджів домішки різної природи, зокрема, з дикорослої сировини, що росте в Киргизстані на великих площах. Обгрунтовано вибір окремих видів домішок, які значно прискорюють процес бродіння тіста та збагачують хімічний склад борошняних виробів біологічно активними речовинами. Розроблено прогресивні технологічні схеми виробництва домішок та прогресивних киргизьких національних борошняних виробів з їх додаванням, складено нормативну документацію на нові вироби. Оцінено економічний та соціальний ефект їх практичного впровадження у народне господарство Киргизстану. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Л837.7 + Шифр НБУВ: РА321752
Рубрики:
|