Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124027873<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Усаченко Л.М. 
Обмінні процеси, продуктивні та м'ясні якості бугайців за мікроелементної корекції раціонів : Автореф. дис... канд. вет. наук: 03.00.13 / Л.М. Усаченко ; Львів. нац. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. — Л., 2007. — 20 с.: рис. — укp.

Наведено результати досліджень, одержані за умов здійснення корекції раціонів відгодівельних бугайців дефіцитними мікроелементами (МЕ) у формі неорганічних солей або їх хелатних сполук з метіоніном (метіонатів) та їх впливу на обмін білків, вуглеводів, ліпідів, перекисне окиснення ліпідів у крові та тканинах, продуктивність: забійний вихід, морфогічний склад туш, якість яловичини, її фізико-хімічний склад та поживну цінність. Розроблено оптимальні рівні МЕ у формі неорганічних солей та їх хелатних сполук з метіоніном (метіонатів), які урегульовують фізіологічні процеси в організмі бугайців, сприяють підвищенню їх продуктивності, збільшенню забійного виходу та морфологічного складу туш, покращанню якісних показників яловичини, забезпечуючи належні ветеринарно-санітарні вимоги та її високу поживну цінність. Мікроелементна корекція раціонів бугайців на відгодівлі хелатними сполуками МЕ (метіонатами) (Scet-0,03; CoMet-0,03; FeMet-0,05; MnMet-0,1; ZnMet-0,1 мг/кг м.т.) та йодованою сіллю краще, ніж аналогічні рівні неорганічних солей МЕ сприяла фізіологічним і продуктивним ефектам. Розроблено й апробовано оптимальні дози МЕ у формі неорганічних солей та їх хелатних сполук (метіонатів) рекомендовано як мікроелементну домішку до раціону відгодівельних бугайців для підвищення продуктивності та покращання якості яловичини.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-60 + П60-451.2 +
Шифр НБУВ: РА350821


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського