Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124031635<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Клімов Р.О. 
Особливості тепломасообміну в технологічних емульсіях : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.14.06 / Р.О. Клімов ; НАН України. Ін-т техн. теплофізики. — К., 2007. — 20 с. — укp.

Обгрунтовано новий підхід до вивчення закономірностей динаміки закипання емульсійних середовищ і процесів руйнування дисперсної фази емульсії з метою розробки нової технології та устаткування для процесів гідротермічного емульгування. Вивчено процеси формування та подальшого зростання парової фази з урахуванням її появи на межі розділу двох взаємно незмішуваних рідин за умов закипання часток більш летучої рідини емульсії. Досліджено вплив масляних плівок на процеси теплообміну та зростання парової фази. Одержано функціональну залежність між часом формування нової фази (пари) та температурою перегріву несучого середовища. Досліджено процеси закипання крапель води у нескінченному об'ємі масла. Розроблено моделі силової взаємодії між двома та безліччю часток дисперсної фази у разі їх закипання, які дозволяють на підставі відомих критеріїв нестійкості Бонда та Вебера розрахувати подрібнення крупних часток за допомогою дрібніших, через значні різниці сил, що діють на поверхнях крупних крапель. Одержано регресійні рівняння, які взаємозв'язують геометричні параметри дисперсної фази емульсії з термодинамічними та теплофізичними характеристиками, необхідними для подрібнення. Установлено оптимальні режимні характеристики процесу подрібнення. Запропоновано метод визначення необхідних параметрів для процесу подрібнення, який дозволяє значно скоротити час знаходження раціональних режимних параметрів. Розроблено пристрій для гідротермічного емульгування, який реалізує раціональні розроблені методи подрібнення дисперсної фази емульсії, а також дозволяє здійснювати подрібнення одночасно у декількох частинах апарату.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л111.317 +
Шифр НБУВ: РА354126


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського