Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124032242<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Гринів Л.В. 
Оцінка підвищення конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості : автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Л.В. Гринів ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 17 с. — укp.

Грунтуючись на теоретичних і методичних засадах, виявлено еволюцію теоретичних поглядів на конкурентоспроможність підприємств як критерій економічного розвитку, що зумовлює зміни визначення "конкурентоспроможність підприємства". Проаналізовано теоретико-методологічні підходи до визначення поняття конкурентоспроможності підприємства, що дозволило обгрунтувати й узагальнити його понятійний апарат. Розглянуто модель інтегрованого ланцюга вартості й обгрунтовано вибір підприємствами напрямів вертикальної інтеграції з метою набуття й утримання конкурентних переваг. На підставі результатів дослідження запропоновано модель його деконструкції. Стосовно зазначеного ланцюга сформульовано нову парадигму конкурентної стратегії підприємств. Розроблено моделі формування інтегрального показника конкурентоспроможності з використанням кластерного аналізу, які дозволяють структуризувати підприємства залежно від їх фінансового потенціалу, а також дають змогу здійснити оцінювання, аналіз та у порівняльному аспекті з'ясувати зв'язок тенденцій змін його конкурентних позицій на ринку. Запропоновано механізм формування, аналізу й оцінювання конкурентоспроможності підприємства на базі деконструкції ланцюга вартості та кластерного аналізу, який дозволяє проводити дослідження шляхом аналізу тенденцій впливу зовнішнього та внутрішнього середовищ на формування конкурентних переваг підприємства.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-13 +
Шифр НБУВ: РА356213


Рубрики:

Географічні рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського