| Кулешова Г.М. Підвищення конкурентоспроможності продукції виноградарсько-виноробного підкомплексу АПК : Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Г.М. Кулешова ; Миколаїв. держ. аграр. ун-т. — Миколаїв, 2006. — 19 с. — укp.Розкрито сутність та значення конкуренції та конкурентоспроможності, особливості конкурентоспроможності продукції виноградарсько-виноробного підкомплексу АПК, основні методичні підходи щодо оцінки рівня конкурентоспроможності винограду (за рівнем рентабельності та прибутку на 1 га) і винопродукції (за рентабельністю продаж). Виявлено фактори, що значною мірою впливають на конкурентоспроможність винограду і винопродукції. Проведено економічний аналіз ринку продукції виноградарства і виноробства Миколаївської області, виявлено існуючі недоліки та невикористані резерви, оцінено конкурентоспроможність винограду та продуктів його переробки. Проаналізовано попит на продукцію виноградарсько-виноробного підкомплексу, з урахуванням результатів якого розроблено подальшу стратегію його розвитку. З метою підвищення конкурентоспроможності підкомплексу обгрунтовано: основні напрями вдосконалення сортименту виноградних насаджень та винопродукції, перспективний план оптимальної структури виноградників технічного напрямку в підприємстві, створення спеціалізованого маркетингового центру, формування політики ціноутворення на сировину. Завантажити
Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.5-823.2 + У9(4УКР)325.154.2-823.2 + У9(4УКР-4МИК)306.752.5-823.2 + У9(4УКР-4МИК)325.154.2-823.2 + Шифр НБУВ: РА342433
Рубрики:
Географічні рубрики:
|