| Бережнюк Н.А. Продуктивність, перетравність поживних речовин та забійні якості свиней при згодовуванні добавок глутамінової кислоти : Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / Н.А. Бережнюк ; Львів. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. — Вінниця, 1999. — 19 с. — укp.В дисертації викладений експериментальний матеріал по згодовуванню глутамінової кислоти молодняку свиней. Встановлено, що добавка глутамінової кислоти у кількісті 10% від її вмісту в раціоні позитивно впливає на продуктивність відгодовуваних свиней, перетравність поживних речовин, особливо протеїну та незамінних і замінних амінокислот. При цьому у піддослідних свиней зростали середньодобові прирости, а також збільшувалася маса туші та підвищувався забійний вихід. Введення до раціонів свиней вказаних амінокислот не вплинуло на якість м'яса як після добової витримки, так і після тривалого зберігання у замороженому вигляді. Морфологічні та біохімічні показники крові свиней при згодуванні глутамінової кислоти були в межах фізіологічної норми. Запропоновано використовувати в годівлі свиней глутамінову кислоту в кількості 10% від її вмісту в раціоні. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.21,022
Рубрики:
|