Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124042163<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Гіашвілі М.Д. 
Розробка біотехнології отримання кормового білкового продукту з виноградних вичавок : Автореф. дис... д-ра техн. наук: 03.00.20 / М.Д. Гіашвілі ; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". — Ялта, 2001. — 28 с. — укp.

Науково обгрунтовано біотехнологічний процес твердосубстратного культивування (ТСК) вищих базидіальних грибів на виноградній вичавці за встановленими оптимальними параметрами переробки субстрату. Показано, що за умов ТСК базидіальних грибів виноградна вичавка трансформується в грибну біомасу з підвищеною біологічною, поживною та енергетичною цінністю, високим вмістом амінокислот, вітамінів, мінеральних речовин, мікроелементів і білка. У ході промислових випробувань нативної вичавки виявлено її специфічні захисні, кормові та лікувально-профілактичні властивості, що дало підставу рекомендувати її для промислового використання як субстрат цільового кормового продукту. Зазначено, що ефективність процесу біоконверсії забезпечує використання екстрагованих вичавок без гребенів, отриманих з червоних технічних сортів винограду. Для визначення об'єктивної характеристики кормового білкового продукту (КПБ) розроблено й апробовано експерс-метод оцінки його якості. Нешкідливість і високі кормові якості КБП з виноградних вичавок підтверджено зоотехнічною та токсикологічною експертизами. Відзначено, що біотрансформація виноградної вичавки до білкового продукту є перспективним шляхом розв'язання проблеми безвідхідної переробки вторинної сировини виробництва, а також слугує ефективним резервом протеїнового дефіциту у системі кормовиробництва й одночасним екологічним чинником зберігання чистоти навколишнього середовища.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л89-37
Шифр НБУВ: РА317632 Пошук видання у каталогах НБУВ 


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського