| Глушко Л.Т. Розробка нових консервантів, технологій зберігання і використання вологого зерна кукурудзи в годівлі великої рогатої худоби : автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / Л.Т. Глушко ; УААН. Ін-т тваринництва. — Х., 2007. — 24 с. — укp.Розроблено енергоощадні технології заготівлі вологого зерна кукурудзи з використанням нових високоефективних консервантів. Проаналізовано консервуючу дію консерванту "Туфогель-1", яка базується на переведенні вулканічних туфів, зокрема, сапоніту та анальциму в гелеподібний стан. Досліджено консервант "Бергель" як полісахарид модифікованої меляси з мінеральними сполуками вулканічних туфів у гелеподібному вигляді. Доведено, що під час контакту зерна з консервантом на його поверхні утворюється плівка з кислою реакцією, яка частково блокує розвиток бактерій і плісняви. Вивчено нові технологічні прийоми вертикальної герметизації консервованого вологого зерна кукурудзи похилими шарами у приміщеннях ангарного типу та його заготівлі, консервації та зберігання в бургах на критих токах без спорудження засіків, визначено їх продуктивну дію та ефективність. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: П60-451.2 + П545.132 + Шифр НБУВ: РА352754
Рубрики:
|