| Мінорова А.В. Розробка технології молочно-солодового десерту функціонального призначення : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / А.В. Мінорова ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2004. — 20 с. — укp.Вперше в якості сировини та як складову продукту для виробництва сиркових десертів використано нетрадиційну рослинну сировину - ячмінно-солодовий екстракт (ЯСЕ). Створено композицію інградієнтів без вмісту цукру, на основі якої одержано продукт з приємним солодким смаком, солодовим ароматом та належною консистенцією. Вивчено вплив ЯСЕ на органолептичні, фізико-хімічні, технологічні, мікробіологічні, реологічні показники та властивості, а також біологічну цінність розробленого продукту. На підставі проведених досліджень встановлено доцільність та перспективність використання ячмінно-солодового екстракту, що сприяє збагаченню продукту біологічно активними речовинами, покращанню смакових, технологічних властивостей, підвищенню біологічної цінності, а також забезпечує високий рівень якості сиркового десерту. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3-3 Шифр НБУВ: РА331041
Рубрики:
|