| Антонюк М.М. Розробка технологічних основ збагачення хлібобулочних виробів селеном : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / М.М. Антонюк ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2006. — 20 с. — укp.Науково обгрунтовано нестачу селену в раціонах харчування населення України та розроблено технологічні засади збагачення хлібобулочних виробів селеном у біологічно безпечній формі. Досліджено вплив різних носіїв селену на перебіг біохімічних, мікробіологічних процесів і структурно-механічні властивості напівфабрикатів хлібопекарського виробництва. Найперспективнішим збагачувачем обрано селеновмісний солод сої, який містить селен переважно в органічній (зв'язаній з білками) формі. Визначено доцільність збагачення хліба селеном у процесі приготування напівфабрикатів, що передбачають накопичення біомаси та підвищення активності бродильної мікрофлори, а саме: житніх і пшеничних молочнокислих заквасок, рідких дріжджів. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32 + Шифр НБУВ: РА345921
Рубрики:
|