| Колісниченко Т.О. Технологія борошняних формованих виробів функціонального призначення з йодвміщуючими добавками : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / Т.О. Колісниченко ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2005. — 19 с. — укp.Науково обгрунтовано та розроблено технологію борошняних формованих виробів (БФВ) функціонального призначення, яка передбачає використання йодовмісних домішок еламіну та цистозіри, які є продуктами переробки бурих морських водоростей. Визначено харчову цінність даних виробів, доведено їх радіопротекторну дію, установлено комплексний показник якості. Виявлено вплив домішок еламіну та цистозіри на біополімери пшеничного борошна - клейковину та крохмаль. З'ясовано реологічні властивості тіста для БФВ та закономірності кінетики їх сушіння з йодовмісними домішками, досліджено вплив домішок на мікроструктуру виробів. Розроблено нормативну документацію на борошняні вироби з йодовмісними домішками, а також рекомендації з їх використання у технологіях кулінарної продукції. Завантажити
Індекс рубрикатора НБУВ: Л839 + Л839 Шифр НБУВ: РА338705
Рубрики:
|