![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124050374<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
| Колесник А.О. Технологія м'ясних фаршевих виробів спеціального призначення з використанням напівфабрикату кісткового харчового : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / А.О. Колесник ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2008. — 19 с. — укp.Розроблено нову технологію виготовлення м'ясних фаршевих виробів спеціального призначення з використанням напівфабрикату кісткового харчового (НКХ) як джерела легкозасвоюваних біоорганічних сполук кальцію. Доведено Ca-донорську здатність НКХ. Встановлено, що внесення 7 % НКХ-порошку або 10 % НКХ-пасти до складу котлетного м'яса яловичини (з урахуванням сухих речовин) змінює функціонально-технологічні властивості фаршу. Вивчено структурно-механічні властивості виробів з НКХ. Досліджено структуру вологи та вологозв'язуючу здатність комбінованих м'ясних фаршів. Вивчено безпеку кулінарних виробів з НКХ за мікробіологічними показниками. Визначено вплив НКХ на технологічні показники термообробки та вихід м'ясних фаршевих виробів. Вивчено біологічну цінність і перетравлюваність білків м'ясних фаршевих виробів з НКХ травними ферментами in vitro. У медико-біологічному експерименті на лабораторних тваринах доведено засвоюваність біоорганічних сполук кальцію, що містяться у НКХ. Розроблено та затверджено нормативно-технологічну документацію на фарш "Кальцевітал", напівфабрикати м'ясні січені з даної сировини, здійснено їх впровадження у виробництво. Завантажити
Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.8 + Шифр НБУВ: РА356386
Рубрики:
|
|
|