Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124050374<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Колесник А.О. 
Технологія м'ясних фаршевих виробів спеціального призначення з використанням напівфабрикату кісткового харчового : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / А.О. Колесник ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2008. — 19 с. — укp.

Розроблено нову технологію виготовлення м'ясних фаршевих виробів спеціального призначення з використанням напівфабрикату кісткового харчового (НКХ) як джерела легкозасвоюваних біоорганічних сполук кальцію. Доведено Ca-донорську здатність НКХ. Встановлено, що внесення 7 % НКХ-порошку або 10 % НКХ-пасти до складу котлетного м'яса яловичини (з урахуванням сухих речовин) змінює функціонально-технологічні властивості фаршу. Вивчено структурно-механічні властивості виробів з НКХ. Досліджено структуру вологи та вологозв'язуючу здатність комбінованих м'ясних фаршів. Вивчено безпеку кулінарних виробів з НКХ за мікробіологічними показниками. Визначено вплив НКХ на технологічні показники термообробки та вихід м'ясних фаршевих виробів. Вивчено біологічну цінність і перетравлюваність білків м'ясних фаршевих виробів з НКХ травними ферментами in vitro. У медико-біологічному експерименті на лабораторних тваринах доведено засвоюваність біоорганічних сполук кальцію, що містяться у НКХ. Розроблено та затверджено нормативно-технологічну документацію на фарш "Кальцевітал", напівфабрикати м'ясні січені з даної сировини, здійснено їх впровадження у виробництво.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.8 +
Шифр НБУВ: РА356386


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського