Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124050420<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Кравченко М.Ф. 
Технологія продуктів з харчовими добавками рослинного походження для оздоровчого харчування : Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.16 / М.Ф. Кравченко ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — К., 2006. — 34 с. — укp.

Висвітлено проблему створення харчових продуктів для оздоровчого та лікувально-профілактичного харчування на основі біологічно активних добавок рослинного походження (ХДРП), для одержання яких є значна сировинна база в Україні. Розроблено наукові засади та методології створення технологій продуктів з оптимізованим хімічним складом, які грунтуються на застосуванні фізіологічно функціональних інгредієнтів рослинного походження, з урахуванням сучасних позицій нутріціології. Досліджено та проаналізовано якість ХДРП, зокрема, інтенсивного рослинного підсолоджувача "Стевіясан", порошка із цистозіри, карагенану, інуліну. Показано доцільність спільного використання ХДРП у вигляді модельних композицій. Науково обгрунтовано та розроблено технології борошняних булочних, кондитерських і кулінарних виробів, солодких страв з ХДРП. Доведено підвищення якісних показників поживної цінності продуктів з даними добавками та наближення їх до оптимального рівня. На підставі медико-біологічних досліджень підтверджено оздоровчий і лікувально-профілактичний ефект даних харчових продуктів. Розроблено та затверджено нормативну та патентну документацію на продукти харчування з ХДРП, проведено її промислову апробацію, доведено можливість впровадження розроблених технологій без додаткових капіталовкладень.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987 +
Шифр НБУВ: РА344529


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського