![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124051150<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
| Житнецький І.В. Удосконалення виробництва ефірної олії м'яти-сирцю з застосуванням мембранних процесів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / І.В. Житнецький ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2006. — 20 с. — укp.Науково обгрунтовано доцільність застосування процесу мембранного концентрування розчинів ефірної олії м'яти перцевої у воді. Встановлено основні закономірності їх ультра- та мікрофільтрації у разі зміни параметрів процесу. Встановлено механізм і визначено періоди формування на поверхні мікрофільтраційної та динамічної мембран під час концентрування розчинів ефірної олії м'яти перцевої у воді. Розроблено теоретичну модель формування динамічної мембрани на поверхні мікрофільтраційної мембрани та запропоновано методику розрахунку її товщини залежно від зміни параметрів процесу. Науково обгрунтовано раціональні параметри мікрофільтрації розчинів ефірної олії м'яти перцевої у воді на установках непроточного та проточного типів. Вперше одержано емпіричну залежність впливу надлишкового тиску, концентрації розчину та швидкості його руху в напірному каналі на проникність мікрофільтраційної мембрани. Завантажити
Індекс рубрикатора НБУВ: Л682.6 + Шифр НБУВ: РА343933
Рубрики:
|
|
|