| Гречка В.В. Удосконалення підготовки цукрових розчинів до процесу кристалізації із застосуванням магнітно-імпульсного оброблення : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / В.В. Гречка ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2003. — 20 с.: рис. — укp.Детально пояснено механізм структурних перетворень, що відбуваються в результаті згущення водних цукрових розчинів. Установлено, що внаслідок магнітно-імпульсної обробки (МІО) водних цукрових розчинів відбувається зменшення ближньої та дальньої гідратації молекул цукрози, що зменшує густину (до 0,81 %) і в'язкість (до 20 %) розчинів. З'ясовано, що уварювання утфелю першого продукту з цукрових сиропів, які пройшли попереднє МІО, дає змогу поліпшити гранулометричний склад кристалічного цукру стандартної якості та підвищити його вихід на 0,04 - 0,08 % та зменшити загальний час уварювання утфелю на 10 - 16 %. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631 Шифр НБУВ: РА326679
Рубрики:
|