Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124051653<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Ходаков О.Л. 
Удосконалення технології білих ігристих вин на основі розробки критеріїв придатності сорту винограду : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / О.Л. Ходаков ; УААН. Нац. ін-т винограду та вина "Магарач". — Ялта, 2006. — 17 с. — укp.

Розроблено критерії придатності сорту винограду для удосконалення технології виробництва білих ігристих вин. Наведено результати аналізів хімічного складу та фізико-хімічних властивостей сусла, виноматеріалів і білих вин, виготовлених з класичних і нетрадиційних для виробництва ігристих вин сортів винограду. Проведено порівняльну оцінку якості виноматеріалів і білих ігристих вин, виготовлених з різних сортів винограду. Вивчено вплив ступеня стиглості винограду на фізико-хімічні та органолептичні показники виноматеріалів та ігристих вин. На підставі одержаних даних показано, що якість білих ігристих вин обумовлена показниками хімічного складу сусла (масовою концентрацією цукрів, титрованими кислотами, загальними феноловими речовинами, величиною pH) і виноматеріалів ( об'ємною чачсткою етилового спирту, масовими концентраціями титрованих і летючих кислот, приведеним екстрактом, загальними феноловими речовинами, полімерними формами фенолових речовин, величиною pH, показником опіру вина виділення діоксиду вуглецю, максимальним об'ємом піни, швидкістю порушення піни, показником окиснювальності, показником жовтизни, схильністю до окиснення. Розроблено комплексну систему показників сусла та виноматеріалів для виробництва білих ігристих вин. Запропоновано комплексний показник якості виноматріалів для ігристих вин, що дозволяє на стадії виноматеріалів прогнозувати дегустаційну оцінку даних вин. Розроблено методичні рекомендації "Методика визначення критеріїв придатності сорту винограду для виробництва ігристих вин".

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.5 +
Шифр НБУВ: РА341244


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського