Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124051707<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Яланецький А.Я. 
Удосконалення технології ігристих вин : Автореф. дис. канд. техн. наук: 05.18.07 / А.Я. Яланецький ; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". — Ялта, 2003. — 18 с. — укp.

Обгрунтовано принципи створення сировинних зон заводів ігристих вин на основі використання додаткових даних про вміст винної й яблучної кислот. Підтверджено гіпотезу про наявність детермінованого зв'язку між процесами, які проходять одночасно: автолізом дріжджів, зменшуванням вмісту частини амінокислот і біологічним розкладанням яблучної кислоти в умовах низького ОВ-потенціалу. Встановлено, що ці процеси супроводжуються появою сірководневого тону. З метою його вилучення рекомендовано багаторазове (2-3) зняття виноматеріалів із дріжджового осаду. Запропоновано уточнені параметри та режими ідентифікації білкових і кристалічних помутнінь, що дозволяють з високим ступенем імовірності встановлювати схильність виноматеріалів і вин до цих видів помутнінь і підтверджувати гарантоване очікування розливостійкості готової продукції не менше шести місяців. Науково обгрунтовано та впроваджено апаратурно-технічну схему обробки купажів виноматеріалів з використанням методу оклеювання "на холоді". Вивчено вплив оклеювання "на холоді" на склад та властивості кюве й готової продукції. Наведено рекомендації з купажування виноматеріалів, що виключають можливість утворення сторонніх тонів. На основі результатів проведених досліджень розроблено та затверджено технічні інструкції з виробництва ігристих вин заводу "Новий Світ". Запропоновано та науково обгрунтовано удосконалену технологію створення конкурентноздатних ігристих вин.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.5 +
Шифр НБУВ: РА327960


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського