| Джміль О.М. Удосконалення технологічних процесів одержання молока з мінімальним бактеріальним обсіменінням : Автореф. дис... канд. вет. наук: 16.00.09 / О.М. Джміль ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2006. — 18 с. — укp.Досліджено технологічні процеси одержання молока з мінімальним бактеріальним обсіменінням на господарських підприємствах різних форм власності. Охарактеризовано сучасний стан реформованих сільськогосподарських підприємств-виробників молока в Україні. Проаналізовано існуючі ризики в технологічному процесі одержання молока на фермах та особистих підсобних господарствах населення. Досліджено вплив температури та термінів зберігання сирого незбираного збірного молока на його мікрофлору. Запропоновано новий метод зниження мікробного обсіменіння молока за допомогою активізації його природних бактеріостатичних властивостей, а саме шляхом активації лактопероксидазної системи за допомогою натрію тіоціанату. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні, токсикологічні показники, біологічну цінність та технологічні властивості молока, обробленого з активізованою LP-системою. Встановлено оптимальні дози тіоціанату, які необхідно використовувати з метою зниження бактеріального обсіменіння молока на шляху від виробника до переробника. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: П811.62 + П817.12 + Шифр НБУВ: РА344565
Рубрики:
|