Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124052932<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Стиренко Л.М. 
Управління якістю на підприємствах харчової промисловості : автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Л.М. Стиренко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2007. — 21 с. — укp.

Досліджено теоретико-методологічну сутність якості як економічну категорію та об'єкт управління. Розглянуто сучасні підходи до якості як виробничої категорії та критерію суспільного життя. Зазначено, що уніфікація систем якості, розроблена Міжнародною організацією сертифікації, допомогла ідентифікувати вимоги до якості. Визначено напрями впровадження сучасних систем управління якістю, зокрема, адаптації (реінжинірингу) чинних систем управління якістю, що функціонують на підприємствах харчової промисловості, до вимог міжнародних стандартів ISO серії 9 000 версії 2000 р., формування системи управління якістю на підприємствах, у яких дані вимоги відсутні, продукція періодично сертифікується за зразками, що відбираються в порядку та кількості, встановленому органом з сертифікації. Висвітлено проблеми незадовільної реалізації цілей з управління, забезпечення та планування якості, систему державного регулювання, стан технічного та технологічного оснащення на підприємствах харчової промисловості за результатами досліджень ефективності функціонування систем управління якістю. Розроблено організаційно-методичні рекомендації з формування ефективної системи менеджменту якості, зокрема: удосконалено структуру управління підприємством на основі введення її до складу відділу внутрішнього аудиту, підходи до використання процесного підходу на підприємствах, послідовність етапів по запровадженню системи якості на промислових підприємствах.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-823.2-21 +
Шифр НБУВ: РА352739


Рубрики:

Географічні рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського