Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20081124057554<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Ликов С.В. 
Шляхи адаптації елементів технології вирощування озимого ячменю в передгірному Криму : Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.01.09 / С.В. Ликов ; Півд. філ. "Крим. агротехнол. ун-т" Нац. аграр. ун-ту. — Сімф., 2006. — 23 с. — укp.

Обгрунтовано шляхи адаптації параметрів елементів технології вирощування озимого ячменю в передгірному Криму до конкретних грунтових, метеорологічних, економічних і господарських умов. Для передгірної зони Криму визначено оптимальні параметри агрофітоценозу озимого ячменю, визначено вплив агрометеорологічних умов на врожайність. Виявлено фактори, що найбільш суттєво впливають на величину урожаю. Розраховано прогностичні моделі визначення можливої урожайності за умов осіннього та весняного періодів вегетації. Встановлено закономірності формування структури урожаю озимого ячменю залежно від попередників, доз азотного добрива та норм висіву за різних умов вегетаційного періоду. Розроблено моделі можливого розвитку посівів озимого ячменю у різні за погодними умовами роки. З урахуванням результатів пересіву загиблих озимих обгрунтовано оптимальні строки сівби ячменю-дворучки, встановлено можливість використання озимих ячменів для даної мети. Знайдено оптимальні параметри ефективного використання ретарданту Кампозан М для запобігання виляганню посівів та підвищення урожаю озимого ячменю на невилягаючих посівах. Запропоновано математичні моделі комплексної дії погодних умов та елементів технології на урожайність озимого ячменю.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.703-4(4УКР-6КРИ) +
Шифр НБУВ: РА348059


Рубрики:

Географічні рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського