| Горщар В.І. Вплив прийомів агротехніки на врожайність та якість зерна пивоварного ячменю в умовах північної підзони Степу України : автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.01.09 / В.І. Горщар ; УААН. Ін-т зерн. госп-ва. — Д., 2008. — 21 с. — укp.Удосконалено елементи технології вирощування пивоварного ячменю, зокрема, запропоновано використовувати нові сорти даної сільськогосподарської культури. Встановлено оптимальні дози мінеральних добрив, вплив гербіцидів і стимуляторів росту рослин на врожайність зерна. Визначено оптимальне орієнтування посівів, встановлено ширину їх міжрядь і глибину загортання насіння з урахуванням біологічних особливостей сортів та агроекологічних умов з метою одержання високої врожайності зерна з якістю, що відповідає вимогам пивоварної промисловості. Встановлено енергетичну й економічну ефективність розроблених елементів технології вирощування. Доведено ефективність застосування гербіциду діален супер (0,6 л/га) у фазу кущіння та стимулятора росту рослин емістиму С (5 мл/га) у фазу виходу в трубку. Досліджено вплив удосконаленої технології вирощування пивоварного ячменю на хіміко-технологічні властивості зерна та його придатність для пивоваріння. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: П212.7-4(4УКР) + Шифр НБУВ: РА359521
Рубрики:
Географічні рубрики:
|