| Шевченко О.Є. Формування якості морозива функціонального призначення шляхом збагачення йодом та білком : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / О.Є. Шевченко ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2008. — 18 с. — укp.Обгрунтовано одержання морозива функціонального призначення за допомогою використання копреципітату, отриманого методом термокислотної коагуляції, і еламіну (продукту переробки бурих морських водоростей, наведено його товарознавчу оцінку. Підтверджено можливість використання розробленого напівфабрикату у виробництві морозива. Встановлено, що найкраща піноутворююча здатність, стійкість збитої маси, емульгуюча здатність суміші спостерігаються у разі внесення 1% еламіну до маси копреципітату. Запропоновано технології та окремі рецептури, розкрито харчову та біологічну цінність нових видів молочного, вершкового морозива та пломбіру на основі копреципітату з додаванням еламіну. Загальна комплексна товарознавча оцінка молочного, вершкового морозива та пломбіру на основі розробленого напівфабрикату відповідно на 22,5%, 19,4% та 18,4% вища, ніж у традиційного морозива, головним чином, за рахунок поліпшення структурно-механічних і споживчих властивостей. Завантажити
Індекс рубрикатора НБУВ: Л956 + Шифр НБУВ: РА361497
Рубрики:
|