Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнявидом документа
Пошуковий запит: (<.>ID=20090520000283<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
   
Череп А.В. 
Управління витратами підприємств харчової промисловості в ринкових умовах господарювання : автореф. дис... д-ра екон. наук: 08.00.04 / А.В. Череп ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 38 с. — укp.

Удосконалено методологічні підходи до управління витратами підприємств харчової промисловості. Обгрунтовано необхідність удосконалення даного управління за ринкових умов. Розкрито економічну суть витрат за умов розвитку ринкових відносин. Досліджено передумови розробки методологічних підходів до управління витратами підприємств харчової промисловості. Удосконалено класифікацію витрат. Виділено основні тенденції зміни витрат і ефективності діяльності даних підприємств. Розроблено методологічні підходи до управління витратами за сумою покриття виробничої програми підприємств харчової промисловості за сумою покриття цієї програми з урахуванням екологічної складової, що дозволяє підприємствам мати значні соціальні переваги; поліпшити імідж на внутрішньому та зовнішньому ринках і збільшити можливість продажу товарів і послуг; здійснювати пошук можливостей для створення нових ринків для продукції, що раніше класифікувалась як непотрібні залишки; за рахунок зменшення екологічних витрат підтримувати або створювати конкурентну перевагу. Запропоновано методологічні підходи до функціонально орієнтованого калькулювання витрат підприємств харчової промисловості, за якими необхідно здійснювати розподіл загальних витрат допоміжних підрозділів з урахуванням побудови системи взаємодії між ними, що дозволяє вірогідно відображати витрати підприємств з метою їх подальшого зменшення. Удосконалено модель взаємозв'язку всіх складових функцій управління витратами підприємств харчової промисловості, що забезпечує постійне здійснення всіх функцій управління та дозволяє приймати вірні управлінські рішення та забезпечити успішну діяльність підприємства. Оцінено існуючі методологічні підходи до управління витратами підприємств з урахуванням нормативного методу й удосконалено теоретико-методологічний підхід до нормативного калькулювання витрат підприємств харчової промисловості, які передбачають врахування відхилення змінних накладних витрат за витрачанням і за ефективністю, а постійних витрат - за витрачанням і за обсягом виробництва. Запропоновано методику управління постійними та змінними витратами з використанням базових динамічних балансових моделей, що дозволяє підприємствам планувати та розраховувати обсяги виробництва, реалізації продукції, змінні та постійні витрати, маржинальний дохід і фінансові результати від операційної діяльності.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-862-21 +
Шифр НБУВ: РА359781


Рубрики:

Географічні рубрики:
   
Жеребятнікова Ірина Володимирівна 
Цілі в соціальному розвитку підприємницької організації : автореф. дис... канд. соц. наук: 22.00.04 / Ірина Володимирівна Жеребятнікова ; Харківський національний ун-т ім. В.Н.Каразіна. — Х., 2009. — 20 с. — укp.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: С5*665.29**332.1-723.4
Шифр НБУВ: РА365556


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського