Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20090603001586<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Павленко Б.М. 
Новітні методи і техніка підвищення ефективності штучного осіменіння великої рогатої худоби : автореф. дис... канд. іст. наук: 07.00.01 / Б.М. Павленко ; Ін-т тваринництва УААН. — Х., 2008. — 20 с. — укp.

Удосконалено існуючі та розроблено нові ефективні засоби профілактики бактеріального забруднення сперми бугаїв, а також технології її консервування та використання. Встановлено, що нативний жовток забезпечує повну розчинність у ньому сахарози, утворюючи з гліцерином концентрований гомогенний золь із бактеріостатичними властивостями та підвищеною стійкістю до високих температур. На цій основі вперше створено стерильний довгозбережний консервант для сперми, що включає можливість її контамінації мікроорганізмами жовтка. З'ясовано, що в процесі заморожування великих партій сперми причиною зниження її якості є нерівномірна взаємодія холоду з усією поверхнею кожної спермодози. З метою оптимізації режиму охолодження створено кріоконвекторний спосіб консервування сперми, застосування якого забезпечує стабілізацію режиму охолодження кожної спермодози та достовірне покращання виживаності статевих клітин під час заморожування. Розроблено варіант безстресової ресурсозберігальної технології штучного осіменіння корів і телиць спермою, законсервованою кріоконвекторним способом, що дає можливість запобігти прояву негативних стресових реакцій у тварин, покращити санітарно-гігієнічний рівень запліднення та вірогідно підвищити запліднюваність корів і телиць. Зроблено практичну апробацію запропонованих технологій, які використано для створення банків глибокозамороженої сперми з покаращаними санітарними та біологічними характеристиками.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-344 +
Шифр НБУВ: РА361149


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського