Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20090603002432<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Гоцуленко М.І. 
Розробка технологій функціональних інгредієнтів з про- і пребіотичними властивостями : автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / М.І. Гоцуленко ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2008. — 18 с. — укp.

Досліджено можливість використання жому цукрового буряку як сировини для одержання певного функціонального інгредієнту та носія для бактерій. З урахуванням проаналізованого біополімерного складу, органолептичних властивостей і здатності до сорбції водних розчинів сировини розроблено технологію одержання функціональних інгредієнтів з про- та пребіотичними властивостями, де як пробіотичну складову використано Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium adolescentis, Bifidobacterium bifidum, як носія та пребіотика - біополімерний комплекс цукрового буряку. Експериментально оптимізовано склад поживного середовища для культивування за сумісної іммобілізації лактобацил окремо та з біфідобактеріями за присутності носія. За лабораторних і промислових умов доведено функціональну активність створених продуктів. Одержані продукти мають функціонально-фізіологічні властивості та пробіотичну активність. Визначено гарантійний термін придатності споживання функціональних інгредієнтів.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987 +
Шифр НБУВ: РА361867


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського