Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Пошуковий запит: (<.>ID=20090603002432<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
| Гоцуленко М.І. Розробка технологій функціональних інгредієнтів з про- і пребіотичними властивостями : автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / М.І. Гоцуленко ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2008. — 18 с. — укp.Досліджено можливість використання жому цукрового буряку як сировини для одержання певного функціонального інгредієнту та носія для бактерій. З урахуванням проаналізованого біополімерного складу, органолептичних властивостей і здатності до сорбції водних розчинів сировини розроблено технологію одержання функціональних інгредієнтів з про- та пребіотичними властивостями, де як пробіотичну складову використано Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium adolescentis, Bifidobacterium bifidum, як носія та пребіотика - біополімерний комплекс цукрового буряку. Експериментально оптимізовано склад поживного середовища для культивування за сумісної іммобілізації лактобацил окремо та з біфідобактеріями за присутності носія. За лабораторних і промислових умов доведено функціональну активність створених продуктів. Одержані продукти мають функціонально-фізіологічні властивості та пробіотичну активність. Визначено гарантійний термін придатності споживання функціональних інгредієнтів. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Л987 + Шифр НБУВ: РА361867
Рубрики:
|
|
|