Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Пошуковий запит: (<.>ID=20090625000960<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
| Купчик О.Ю. Міцелярна рідинна хроматографія: особливості модифікованих фаз та застосування для розділення консервантів : автореф. дис... канд. хім. наук: 02.00.02 / О.Ю. Купчик ; Харк. нац. ун-т ім. В.Н.Каразіна. — Х., 2009. — 17 с. — укp.Досліджено специфіку стаціонарної фази в міцелярній рідинній хромаграфії (МРХ)і гібридних міцелярних елюентів. Показано, що в МРХ характер модифікації поверхні станціонарної фази С18 компонентами міцелярного елюенту та властивості поверхні змінюються за температури вище точки фазового переходу прищепленого шару октадецильних радикалів. Охарактеризовано механізми модифікації та полярність модифікованої поверхні стаціонарної фази. Показано, що хлорпохідні оцтової кислоти більш ефективно модифікують властивості міцелярних елюентів, ніж аліфатичні спирти та кислоти з близькими характеристиками гідрофобності. Розроблено, досліджено, оптимізовано й апробовано методику розділення та кількісного визначення 14-ти консервантів і споріднених речовин у продуктах харчування за методом МРХ за умов мінімальної пробопідготовки. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Г471,0 + Шифр НБУВ: РА362706
Рубрики:
|
|
|