| Альматарнех М.М. Удосконалення технологічних прийомів виробництва та підготовки до інкубації яєць курей, качок і страусів : автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.04 / М.М. Альматарнех ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. — К., 2009. — 20 с. — укp.Досліджено два напрями подальшого підвищення ефективності розведення курей яєчних кросів, качок і страусів в племптахопідприємствах України, якими є застосування енергозберігальних технологічних прийомів вирощування курей і виробництва інкубаційних яєць, підвищення плодючості качок і страусів; використання нових дезінфекційних засобів у процесі підготовки яєць курей, качок і страусів до інкубації. Експериментально встановлено, що курей батьківського стада найбільш ефективно вирощувати за переривчастими режимами щодо тривалості й інтенсивності освітлення пташників з застосуванням ламп розжарювання, а утримувати для виробництва інкубаційних яєць до досягнення 72 - 85-тижневого віку в кліткових батареях за нормативним світловим режимом з застосуванням компактних люмінесцентних ламп. Розроблено пропозиції щодо підвищення плодючості качок і страусів шляхом створення більш комфортних умов їх утримання під час відтворювального сезону. Встановлено ефективність застосування препарату йодезоль для передінкубаційної дезінфекції яєць курей і качок, обгрунтовано можливість заміни даним препаратом формаліну, який має канцерогенні властивості. Доведено, що застосування йодезолю для дезінфекції яєць курей і качок забезпечує збільшення до семи діб терміну їх гарантованого зберігання у яйцесховищах. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: П68-443 + Шифр НБУВ: РА362473
Рубрики:
|