| Саламатіна С.Є. Розробка технології зберігання овочів у розчинах хлоридів при виробництві маринадів : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.13 / С.Є. Саламатіна ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2009. — 18 с. — укp.Науково обгрунтовано та розроблено технології зберігання овочів у розчинах хлориду натрію з метою їх подальшої переробки у консервовані маринади. Досліджено вплив концентрацій хлориду натрію у розчині на фізико-хімічні, біохімічні, мікробіологічні, гістологічні, реологічні й органолептичні показники овочів. Теоретично й експериментально досліджено можливість використання розчину солі підвищених концентрацій для зберігання огірків, перцю солодкого та баклажанів. Розроблено технологію зберігання даних овочів у розчині хлориду натрію з концентрацією 20 % та за умов вакуумної обробки, яка дозволяє продовжити строк зберігання огірків, перцю солодкого та баклажанів до одного року. Вивчено механізм знесолення овочів у водопровідній воді, що зберігались у 20 %-му розчині хлориду натрію. Запропоновано технологію виробництва маринадів з овочів, які зберігались в розчині солі. Розроблено проект технологічних інструкцій щодо нових методів зберігання овочів у розчинах хлориду натрію низьких і підвищених концентрацій. Розроблені технології апробовано за промислових умов. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.1 + Шифр НБУВ: РА364579
Рубрики:
|