Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20091125000313<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Браницька Я.В. 
Гастроніми в сучасній французькій мові: когнітивно-ономасіологічний аспект : автореф. дис... канд. філол. наук: 10.02.05 / Я.В. Браницька ; Київ. нац. ун-т ім. Т.Шевченка. — К., 2009. — 20 с. — укp.

Досліджено когнітивно-ономасіологічний механізм мотивації назв страв у французькій мові. Встановлено мотиваційний зв'язок їх ономасологічної структури та семантики з фрагментом знань про позначене. Обгрунтовано теоретичні засади когнітивно-ономасіологічного аналізу французьких гастронімів. Проаналізовано різні концепції мотивації та підходи до її типологізації. Охарактеризовано пропозиційно-диктумний, асоціативно-термінальний і прецедентний типи мотивації. Висвітлено способи поєднання різних за когнітивним статусом мотиваторів у змішано мотивованих французьких гастронімах. Описано аксіологічні особливості досліджених найменувань.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш147.11-316 +
Шифр НБУВ: РА365482


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського