Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20091229001822<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Ободович О.М. 
Розроблення науково-технічних основ процесів перемішування і диспергування рідинних гетерогенних систем та їх апаратурне забезпечення : автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.12 / О.М. Ободович ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2009. — 38 с. — укp.

Вперше виконано докладний аналіз методу дискретно-імпульсного вводу енергії (ДІВЕ) як нового підходу до інтенсифікації процесів масопереносу, перемішування та диспергування у харчових гетерогенних системах. Встановлено основні закономірності фізичних процесів у робочому просторі роторно-пульсаційних апаратів (РПА) різних марок на основі проведеного математичного моделювання масопереносу під час обробки рідинних гетерогенних систем. Доведено енергетичні переваги та доцільність використання запропонованих технічних рішень в різних галузях харчової та переробної промисловості. Розроблено науково-технічні основи одержання нових видів харчової продукції із оптимізованим складом, які грунтуються на використанні наноефектів структурного перетворення речовин. Проведено комплексні теоретичні та експериментальні дослідження залежності теплофізичних, структурно-механічних і реологічних властивостей дисперсних середовищ від параметрів їх пульсаційної обробки. Обгрунтовано питання щодо вдосконалення технологічних процесів у бродильному виробництві, а також інтенсифікації диспергування та перемішування під час гідролізу полісахаридів у відходах рослинної сировини у виробництві біоетанолу та його похідних.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л111.3-5 +
Шифр НБУВ: РА365203


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського