Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20091229002355<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Мотренко С.М. 
Фізико-механічні та біологічні властивості дражованого насіння цукрових буряків залежно від маси дражувальної оболонки : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.01.14 / С.М. Мотренко ; Ін-т цукр. буряків УААН. — К., 2009. — 20 с. — укp.

Висвітлено питання залежності фізико-механічних і біологічних властивостей дражованого насіння цукрових буряків від енергії проростання та схожості насіння до дражування, розміру його фракцій і маси дражувальної оболонки. На підставі результатів досліджень розроблено категорію дражованого насіння, а саме: капсульоване, придатне дя сівби на скінченну густоту в усіх бурякосіювальних зонах України. Вперше визначено оптимальну масу оболонки драже за дражування різних за розмірами технологічних фракцій, які забезпечують одержання дражованого насіння з високою енергією проростання, схожістю та вирівняністю, що виключає його калібрування, зумовлює зменшення терміну підготовки дражованого насіння та його собівартості, а за польових умов для проростання такого насіння потреба у воді зменшується більше, ніж удвічі у порівнянні з дражованим насінням, підготовленим згідно з існуючими технологіями. Доведено, що маса дражувальної оболонки та форма дражованого насіння не впливають на рівномірність розміщення насіння під час його сівби з використанням пневматичних сівалок. Відзначено, що маса дражувальної оболонки суттєво не впливає на продуктивність цукрових буряків - врожайність коренеплодів, цукристість і збір цукру з одного гектара. Це дозволяє у процесі підготовки дражованого насіння за новою технологією зменшувати масу дражувальної оболонки від 100 - 110 % до 40 - 45 % від маси насіння до дражування без зниження його продуктивних властивостей.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: П215.2-37 +
Шифр НБУВ: РА365106


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського