Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20100324000214<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Ольховська В.С. 
Вдосконалення якості концентрованих томатопродуктів в процесі їх виробництва : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / В.С. Ольховська ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2009. — 18 с. — укp.

Обгрунтовано шляхи удосконалення якості концентрованих томатопродуктів у процесі їх виробництва. Встановлено сортову специфічність нагромадження нітратів, радіонуклідів, солей важких металів та оксалатів плодами томатів ботанічних сортів, які районовані у Східній Україні, встановлено сортові відмінності їх хімічного складу та вперше визначено вміст каротиноїдів та лікопіну. Науково обгрунтовано доцільність теплової обробки томатів у відварі шипшини з метою стабілізації їх кольору, збереження біологічно активних речовин у рослинній сировині та зниження вмісту токсичних речовин. Методом математичного моделювання визначено й експериментально підтверджено раціональні склади рецептурних компонентів томатної пасти та соусів, що дозволяють одержати високякісні, максимально наближені до сучасних рекомендацій нутріоціології продукти. Наведено результати комплексного товарознавчого оцінювання споживчих властивостей свіжих томатів, а також розроблених пасти та соусів заданого складу. Науково обгрунтовано й експериментально підтверджено високу харчову цінність нових концентрованих томатопродуктів, їх антиоксидантні та радіопротекторні властивості, а також високу харчову цінність під час зберігання. Встановлено гарантійні терміни зберігання розроблених концентрованих томатопродуктів. На запропоновані технічні рішення одержано патент України на корисну модель 21167 "Спосіб виробництва концентрованих томатопродуктів".

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.5 +
Шифр НБУВ: РА367476


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського