| Бужин О.А. Конкурентоспроможність продукції тваринництва сільськогосподарських підприємств : автореф. дис... д-ра екон. наук: 08.00.04 / О.А. Бужин ; Луган. нац. аграр. ун-т. — Луганськ, 2009. — 36 с. — укp.Розроблено визначення показників конкурентоспроможності продукції тваринництва, інтегрального показника продукції тваринництва, загально-середньої норми добової потреби пересічного мешанця країни у енергії, білках, жирах і вуглеводах. Запропоновано визначення собівартості та рентабельності продукції тваринництва у залежності від кон'юнктури ринку. Обгрунтовано підходи з визначення ролі та місця людського капіталу у виробничому процесі з позиції економічного мутуалізму. Представлено шляхи визначення показників амортизації основних засобів у тваринництві з урахуванням сезонного використання й амортизації птиці. Розроблено методи формування собівартості приплоду корів різних технологічних груп, спермозод бугаїв-плідників, яєць курей репродуктивного стада. Створено методику визначення собівартості й якості транспорних робіт, виходячи з часового показника. Обгрунтовано необхідність структуризації собівартості робіт підрозділів сільськогосподарського підприємства за рахунок введення системи технологічного управління й економіко-спеціалізованого обліку. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.20-82 + Шифр НБУВ: РА367932
Рубрики:
Географічні рубрики:
|