Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20100324002687<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Черній В.О. 
Удосконалення технології первинної обробки та зберігання насіння гірчиці : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / В.О. Черній ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2009. — 20 с. — укp.

Запропоновано шляхи удосконалення технології первинної обробки та зберігання насіння гірчиці вітчизняних сортів, яка дозволяє знизити енерговитрати, зберегти якість насіння гірчиці як пряної культури у процесі обробки та гарантує його надійне зберігання. Наведено результати експериментального дослідження фізико-механічних, теплофізичних, гігроскопічних і фізіологічних властивостей гірчиці сарептської (Brassica juncea) та гірчиці білої (Sinapis alba) як об'єктів первинної обробки і зберігання. Обгрунтовано й удосконалено технологічну схему очищення насіння гірчиці на сепараторах типу БСХ, яка дозволяє підвищити ефективність очищення насіння. Встановлено закономірності залежності показників якості насіння гірчиці від режимів первинної обробки і зберігання. Досліджено вплив процесів активного вентилювання, сушіння і зберігання на жирнокислотний склад гірчичної і вміст алілгірчичної олії. Встановлено прямопропорційну залежність у процесі зберігання між інтенсивністю дихання, кількістю мікрофлори насіння і вмістом алілгірчичної олії. Визначено родовий склад і кінетику розвитку бактеріальної і грибної мікрофлори насіння гірчиці. Встановлено безпечні терміни її зберігання. Розроблено рекомендації щодо очищення, сушіння і зберігання насіння гірчиці.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120-2 +
Шифр НБУВ: РА367589

 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського