Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20100426000651<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Ковтун Л.Я. 
Ефективне використання зерна жита при його переробці в муку хлібопекарську : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Л.Я. Ковтун ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2009. — 29 с. — укp.

Зазначено, що білок жита краще збалансований за амінокислотним складом, зокрема, вміст лізину та триптофану вище на 25,0 і 40,0 % відповідно. Виявлено закономірності зміни хімічного складу муки, одержаного з різних систем технологічного процесу. Встановлено, що вміст білка, ліпідів і зольних речовин підвищується в борошні, одержаному з останніх систем драного та розмельного процесів, за рахунок потрапляння в муку подрібнених периферичних частин зернівки. Розглянуто вплив лущення зерна та використання системи попереднього здрібнювання на кількісно-якісні й енергосилові показники помелу. Розкрито вплив вологості зерна та загального вилучення на системі попереднього здрібнювання на кількісні й енергосилові показники помелу зерна жита. Запропоновано технологію виробництва муки з використаннням системи попереднього здрібнювання з загальним виходом 91 %. Визначено хімічний склад житньої муки нового сорту, що свідичть про високу харчову та біологічну цінність. Розроблено проект нормативної документації на виробництво житньої муки "Оздоровча" підвищеної харчової цінності.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822.1 +
Шифр НБУВ: РА368732


Рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського