| Саркісян Г.О. Розробка технології виноградного соку з високим вмістом фенольних сполук : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.13 / Г.О. Саркісян ; Одес. нац. акад. харч. техн. — О., 2009. — 18 с. — укp.Проведено аналіз діючих технологій виноградного соку. Показано, що за класичної технології виноградного соку втрачається значна кількість фенольних сполук, що знаходиться в насінні, гребені та шкірці. Досліджено вплив різних видів попередньої обробки тонкоподрібненої виноградної маси теплової, ультразвукової, ферментативної, впливу кислотності на вміст фенольних сполук у соці. Досліджено процес відділення соку від тонкоподрібненої виноградної маси методом центрифугування, та вплив розміру частин під час подрібнення на вихід соку. Проведено фізико-хімічний аналіз зразків соку та проаналізовано зразки соку, одержані за традиційною та розробленою технологіями. Визначено вміст сильного антиоксиданту - ресвератролу у зразках соку та анатомічних частинах винограду, досліджено його антиоксидантну активність. Розроблено технологію виноградного соку з високим вмістом фенольних сполук і швидкорозчинного виноградного чаю з виноградних вичавок. Обгрунтовано параметри процесу пастеризації, які забезпечують гарантовану тривалу біологічну стійкість готової продукції. Розроблено проект нормативної документації на виробництво виноградного соку з високим вмістом фенольних сполук. Технологія захищена патентом України на корисну модель, проведено промислову апробацію розробленої технології. Завантажити
Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99 + Шифр НБУВ: РА368649
Рубрики:
|