| Козак М.Р. Біологічні особливості імуноглобулінів крові та вміст фізіологічного пріону в мозку і селезінці мишей, яким тривалий час згодовували мозок і м'ясо-кісткове борошно : автореф. дис. ... канд. біол. наук: 03.00.04 / М.Р. Козак ; Ін-т біології тварин Укр. акад. аграр. наук. — Л., 2010. — 16 с. — укp.Проаналізовано, що у мишей, яким згодовували мозок великої рогатої худоби (ВРХ) і м'ясо-кісткове борошно, зростав вміст фізіологічного пріону в мозку та селезінці. Встановлено, що у крові цих тварин з'являлися антитіла до фізіологічної форми пріонового білка, анти-ДНК антитіла, а також антитіла, споріднені до білкових і ліпідних компонентів мозку. Зазначено, що тривале згодовування мишам продуктів, які містять тканини тварин або продукти їх переробки, призвело до утворення у мишей антитіл, які мають цитотоксичну активність, індукуючи загибель клітин шляхом апоптозу та некрозу. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*732.2*72 + Е60*732.32*72 + Е60*74*72 + Шифр НБУВ: РА370119 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|