| Родак О.Я. Споживні властивості спредів підвищеної біологічної цінності : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / О.Я. Родак ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — К., 2010. — 22 с. — укp.Обгрунтовано можливість покращення споживних властивостей і стійкості спредів під час зберігання шляхом використання нетрадиційних видів олій і природних домішок. Доведено доцільність використання лляної та червоної пальмої олій, екстрактів трави грициків, меліси, листя чорниці та брусниці у рецептурах спредів підвищеної біологічної цінності. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні показники якості, харчову та біологічну цінність нових спредів. На підставі аналізу хімічного складу виявлено підвищений вміст есенціальних полінасичених жирних кислот, вітаміну Е, каротиноїдів і низький рівень трансізомерів жирних кислот у нових спредах. Вивчено вплив натуральних антиоксидантів у формі екстрактів лікарсько-технічної сировини, різних температуринх режимів і видів пакування на зміну якості нових спредів, визначено терміни їх зберігання. Розраховано економічний ефект впровадження нової продукції у виробництво й обгрунтовано соціальну ефективність від її споживання. На нові спреди розроблено та затверджено нормативну документацію й одержано патент України на корисну модель. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.5 Шифр НБУВ: РА371872 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|