| Коцюбанська О. О. Становлення та розвиток кондитерської промисловості України (друга половина XIX - 30-ті роки XX ст.) : автореф. дис. ... канд. іст. наук : 07.00.01 / О. О. Коцюбанська ; Переяслав-Хмельниц. держ. пед. ун-т ім. Г.Сковороди. — Переяслав-Хмельниц., 2010. — 18 с. — укp.На підставі архівних джерел досліджено становлення та розвиток кондитерської промисловості України у другій половині XIX ст. - 1930-х рр. Розроблено періодизацію початкових етапів розвитку галузі та класифікацію кондитерських підприємств XIX ст., розкрито особливості розвитку галузі у періоди НЕП й індустріалізації. Розглянуто питання технологій і обладнання, підготовки кадрів в кондитерській промисловості. Проведено порівняння розвитку галузі на західних і південно-східних землях України, що різняться рядом історичних обставин. Увагу приділено окремим постатям, чия діяльність в різні роки створювала певні вектори в розвитку кондитерської промисловості, зокрема, Ж. Борману, К. Авдикович-Глинській, В. Єфімову. Проаналізовано специфіку кондитерської галузі та її місце в загально-історичному процесі. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4УКР)5-231 + Т3(4УКР)61-231 + У03(4УКР)503.067.517 Шифр НБУВ: РА378193 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
Географічні рубрики:
|